Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Matpriserna fortsatte upp – trots krisen
 • Priser 23.07.2010

  Jordbruksverket har analyserat matprisernas utveckling under de senaste åren. Matpriserna steg med knappt tre procent mellan 2008 och 2009. TT berättar om analysen i en artikel och en notis som publiceras i många tidningar.

  Prisutvecklingen för konsumentprodukter i genomsnitt gick istället tillbaka något, minus 0,3 procent, mycket till följd av minskade boendepriser på minus 4,6 procent. I genomsnitt lägger ett hushåll omkring tolv procent av sin inkomst på inköp av mat.

  Enligt verket förklaras matpriserna av faktorer som till exempel det ekonomiska läget, situationen på råvarumarknaderna, konkurrensen i livsmedelskedjan och konsumenternas efterfrågan. Men verket framhåller en svag kronkurs som en viktig faktor för prishöjningarna.

  Andra bloggar om:

  Skrivet av av Carl @ 8:26

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.