Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Evakuering från utlandet – du får betala
 • Försäkringar, Resor 30.07.2010

  Om det inträffar en katastrof i utlandet, och svenskar måste evakueras, vem ska betala för det? Frågan började diskuteras i samband med flodvågskatastrofen 2004 när också regeringen kritiserades för att vara senfärdiga.

  Senare utreddes saken och det resulterade i en ny lag, som börjar gälla 1 augusti 2010. TT berättar om den.

  – Nu sätter man ner foten och säger att regeringen har ansvar för att ha en kris- och katastrofberedskap, säger Patric Nilsson, departementssekreterare vid UD:s konsulära och civilrättsliga enhet, till TT.

  Samtidigt konstateras att det är den enskilde individen som blir ersättningsskyldig för kostnader för transporter och hälso- och sjukvård som kan knytas till dig om du råkar ut för en kris eller katastrof då du är utanför Sveriges gränser, skriver TT.

  Den nya lagen verkar inte orimlig. Om du blir sjuk i utlandet, och måste fraktas hem, får du redan i dag betala transporten själv.

  Det gör det ännu mer nödvändigt att ha en bra försäkring som täcker sådana situationer.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:38

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.