Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Digitalframkallning på nätet – se upp med dolda kostnader
  • Internet, Priser 07.01.2008

    Tidningen PC för alla har testat fotolabb på nätet. En av deras slutsatser är att du ska se upp med dolda kostnader när du väljer labb.

    Tar du en snabb koll på exempelvis Pricerunner ser du att det finns gott om sajter där de lockar med framkallningspriser på under en krona per bild, skriver de. Det stämmer i de flesta av fallen, även om en del av företagen kräver att du framkallar ett visst antal bilder för att få det bästa priset. Vad de däremot inte är lika noga med att upplysa oss om är de dolda kostnaderna. Och det rör sig om påslag som gör att priset i praktiken är betydligt högre per bild än det som utlovats från början.

    Den vanligaste dolda kostnaden är frakten. Att det kostar att skicka hem bilderna är i sig inte speciellt konstigt, men vårt test visar att priset för hemleveransen varierar kraftigt mellan testobjekten.

    Flera av de testade sajterna har dessutom ytterligare dolda kostnader. Det kan handla om allt från ”generella framkallningskostnader” och avgifter för att betala via faktura till en extra kostnad för att få en vit ram runt bilderna.

    Ett sätt att få ned kostnaden per bild är att framkalla många bilder på en gång. Till exempel blir ju frakten billigare per bild om du kan sprida ut fraktkostanden på ett större antal bilder. De flesta av våra testade sajter har dock så höga tilläggskostnader att du måste framkalla orimligt många bilder för att snittpriset ens ska närma sig det utlovade lockpriset, skriver tidningen.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:15

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.