Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Sms-lån – Mer skojeri men svårare att få snabbt
  • En 26-årig bedragare från Sölvesborgs kommun hann ta 99 sms-lån i andra personers namn innan han åkte fast. Sammanlagt lyckades han under ett år lura till sig över 221 000 kronor, enligt åtalet som lämnades in på fredagen, berättar TT.

    Under förhör har mannen sagt att han hamnat i en ond cirkel där han tvingades att ta nya lån för att betala gamla lån som indrivare krävt betalning för, enligt TT.

    I en annan artikel berättar Dina Pengar att en polisinspektör i Åmål är hjärtinnerligt trött på alla bedrägerier som sms-lånen har gett möjligheter till. Nu skriver han ett protestbrev till bland andra KO och justitieministern:

    – Det är för mig ofattbart hur det kan tillåtas i Sverige idag, år 2007.

    Inspektören syftar på fall där bedragare tagit lån till sig själva i andra, intet ont anande, personers namn. Polisen ställer sig frågande till hur detta kan ske.

    – Hur gör låneföretaget för att kontrollera låntagarens identitet? Kan det id-kontrolleras på telefon?

    När låneföretaget uppmärksammas på bedrägeriet kontaktas polisen, som då försöker att bistå med att hitta ägaren till det konto dit pengarna faktiskt har gått.

    – Myndigheterna/regeringen bör se närmare på dessa typer av lån, skriver polisen i sitt brev, enligt Dina Pengar.

    Det kommer att bli svårare att få snabba sms-lån. Swedbank har nämligen sagt upp avtalen med låneföretagen, rapporterar TT.

    Med risk för att upprepa mig, tycker jag fortfarande att de största skojarna är de som erbjuder dessa lån. Det är inget annat än en modern form av ocker. Kan bankerna hjälpa till att minska snabbheten i lånen är det bara bra. Då blir de mindre attraktiva.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:27

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.