Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nu kommer svampartiklarna – där svamp finns
  • Allmänt 14.08.2010

    Flugsvamp Efter regn kommer svamp. Många har nog varit oroliga för att all svamp torkat bort, men efter den senaste tidens regn har svamparna kommit – och svampartiklarna.

    Men med hjälp av artiklarna kan man se om det finns svamp där man bor. Kolla din lokala tidning – finns det svampartiklar finns det svamp. Säker man på ordet svamp i de sydsvenska tidningarna får man ett fåtal träffar, och de handlar oftast om recept. I år är det alltså dåligt med svamp i Sydsverige, vilket också bekräftas av HD.

    Men SvD som har sin bas i Stockholmstrakten har svampartiklar. Tidningen har tagit med svampkännare Bo Nylén ut på Ekerö och han tipsar om Karl Johan och stolt fjällskivling. Men det är dåligt med kantareller i år, åtminstone där.

    Men det verkar inte gälla i de klassiska bär- och svampmarkerna i Dalarna. Det ser ut att kunna bli ett bra kantarellår om det varierande vädret fortsätter, spår en svampkonsulent som Dalademokraten talat med.

    Sen har vi naturligtvis den sedvanliga varningen för giftig svamp. Aldrig, aldrig chansa, utan bara plocka svamp du känner igen, säger överläkare Christine Karlson-Stiber vid Giftinformationscentralen till SvD.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 9:07

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.