Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bopriserna stannar upp
  • Jag har under året, med stigande förvåning, läst att bopriserna fortsätter att stiga. Jag har undrat om en del av köparna inte insett att räntorna är på väg upp, vilket borde påverka priserna i andra riktningen.

    Men nu kanske trendbrottet har kommit. Priserna har stannat upp eller är på väg nedåt, visar de senaste siffrorna från mäklarstatistik, som TT berättar om. I hela riket föll priserna på bostadsrätter med 6 procent i juli och med 1 procent på villor.

    Men i centrala lägen i storstäderna håller sig priserna ändå stabila. I Göteborg har borättspriserna till och med stigit med 5 procent, enligt den nya sammanställningen.

    Frågan är vad som får priserna att falla just nu. Högre räntekostnader och Finansinspektionens beslut om bolånetak är faktorer som bör ha påverkat bostadsmarknaden, tror Mäklarsamfundets vd Jeanette Gustafsdotter. Osäkerheten inför riksdagsvalet i september kan ha viss betydelse för prisnedgången.

    – Det är naturligtvis inte den viktigaste faktorn men om det blir rödgrön seger kan det bli högre fastighetsskatt igen. Det kan betyda att en del människor velat avvakta lite grand, säger hon till TT.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:39

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.