Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lindex återkallar barntröjor
  • Lindex har beslutat att återkalla fyra stycken barntröjor på grund av att trycket innehåller för höga värden av de kemiska ämnena DEHP (dietylhexylftalat), DINP (diisononylftalat) och DIDP (diisodecylftalat). Företaget säger i ett pressmeddelande att återkallandet sker av försiktighetsskäl och nyheten återges också av TT i de flesta tidningar.

    Det var i samband med att en finländsk konsumenttidning undersökte en av tröjorna som Lindex fick reda på att trycket på tröjan innehöll för höga värden av kemiska ämnen, bland annat DEHP, skriver TT.

    En av tröjorna som återkallas har motiv från Star Wars och började säljas i butik vecka åtta. De andra tre har Hello Kitty som motiv och började säljas vecka 16. Bilder på de aktuella tröjorna finns i pressmeddelandet.

    Lindex ber samtliga kunder som köpt någon av dessa tröjor att lämna tillbaks dem och få pengarna tillbaka.

    Eftersom de höga halterna inte upptäcktes av Lindex kan man undra vilken kvalitetskontroll företaget har. Testas inte alla produkter?

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:55

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.