Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dyrt vatten i fryst broccoli
  • Konsumentföreningen Stockholm har gjort en undersökning av fryst broccoli. De har noterat att fryst broccoli ofta glaseras, det vill säga spejas med vatten så att en tunn ishinna bildas. Det motiveras med att broccolin skyddas under all hantering och behålla sin fräschör.

    Det kanske är motiverat, andra frysta livsmedel behandlas på samma sätt. Men då ska det stå på förpackningen och den verkliga, avrunna vikten ska också anges.

    Så är inte alltid fallet visar undersökningen:

    Testen visar att ICAs och Coops frysta broccoli, båda från Ecuador, inte glaseras och att vikten är korrekt angiven. Findus broccoli glaseras, det står tydligt på förpackningen och den innehåller också rätt mängd broccoli. För Willys och Eldorado (Axfood), ICA handlarnas broccoli från Spanien, Euroshopper (ICA) och X-tra (Coop) var undervikten mellan 10-15 procent jämfört med vad som angavs på påsen. Samtliga är från Spanien. Lidls gav inget solklart utslag.

    Du kan läsa KfS pressmeddelande och hämta en sammanställning av undersökningen. Även DN och SvD berättar om undersökningen.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:38

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.