Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Rädda VHS-filmen
 • När jag fyllde jämnt hade min mor fört över familjens gamla smalfilmer till en VHS-kasset. Men numera är VHS ett föråldrat format så innehållet behöver föras över till dagens aktuella format – DVD-skivan. Jag tror att jag inte är ensam om att ha detta bekymmer.

  DN har en artikel om olika sätt att göra detta, med för- och nackdelar.

  Den kanske kan vara av intresse för fler än mig!

  Uppdatering: Även GP har en artikel om dettra ämne och har även kollat de lokala företaf som åtar sig konvertering.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 12:23

 • 2 Kommentarer

  • Henning skriver:

   Har du fört över video filmerna (som kom från smalfilmen) på DVD nu också? Vilken metod valde du att använda?

   Tacksam för svar! 🙂

  • Carl skriver:

   I mitt fall tog jag hjälp av en god vän med en avancerad videospelare, som kunde spela upp VHS och bränna DVD. Ett annat alternativ är att ansluta VHS-spelaren till en dator som kan bränna DVD. /Carl.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.