Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Senaste hälsomattipsen
 • DN verkar gilla kopplingen mellan livsmedel och hälsa. På sistone har de haft flera artiklar i ämnet.

  Grönt te verkar vara bra på flera sätt. Jag har tidigare bloggat om en undersökning som visar att det är bra mot diabetes. Nu kommer en undersökning som visar att det minskar risken för stroke.

  Kaffets nyttighet har diskuterats mycket. Många hävdar att det är rena giftet medan andra vittnar om att det är bra. De senare får nu vatten på sin kvarn när DN refererar en undersökning som visar att kaffe kan minska påfrestningarna på stora kroppspulsådern, och därmed hjärtat, hos den som har högt blodtryck. Forskarna tror att det är antioxidanter i kaffet som ger den positiva effekten.

  Ännu en rapport visar på den positiva effekten av mörk choklad, berättar DN i en annan artikel. Åtminstone för nattarbetare. Några bitar mörk choklad kan förbättra hjärthälsan hos skiftarbetare. Chokladen innehåller mycket antioxidanter, som kan sätta fart på blodflödet i kärlen.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:12

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.