Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Är Telias villkor rimliga?
  • Under påskhelgen hade Telia stora problem med e-posttrafiken. Den kom inte igång igen förrän efter ett och ett halvt dygn.

    De svenska kunderna får ingen ersättning från Telia. Deras villkor säger att kunderna inte får ersättning om inte avbrotten varat i minst fem dygn. Det gäller dock inte de kunder som drabbats i Finland. Där är motsvarande tidsgräns 1 dygn. Både DN och SvD har rapporterat om saken.

    Jag kan inte tycka annat än att tidsgränsen fem dygn är oerhört högt satt. Många av oss är beroende av e-posttrafiken för att kunna sköta jobb och andra kontakter.

    Men villkoren är knappast förhandlingsbara. När jag läste avtalsrätt fick jag lära mig att avtal slöts mellan jämbördiga parter. Du kan ju försöka vara jämbördig med Telia i detta avseende.

    Vår enda möjlighet är att rösta med fötterna. Om du är Teliakund – byt operatör. Tala också om varför du byter. Dessutom kan du tjäna en bra slant, konkurrensen är just nu stenhård. Kolla villkoren först. Telia borde tänka efter.

    Dessutom borde regering och riksdag intressera sig för skevheten mellan parterna i denna typ av avtal. Avregleringarna har ju gjort behovet akut. Men det tror jag vi får se i stjärnorna efter.

    Andra bloggar om: , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 12:33

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.