Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Möbelfakta finns inte längre
 • Under många år fanns det en oberoende testning av möbler, som gick under namnet Möbelfakta. I deklarationen som följde med möbeln kunde vi konsumenter läsa om möbelns hållbarhet och kvalité. Men Möbelfakta finns inte längre.

  Konsumenterna har blivit lämnade i sticket. Köpet av ny soffa kan bli rena lotteriet, och skinnsoffans vackra yta kan vara rent bedräglig, konstaterar GP i en artikel om möbelkvalité.

  GP har talat med Bo Wadling, under många år expert på att prova möbelkvalité. Han säger att den viktigaste faktorn för möbelns kvalité är klädseln, därnäst kommer stoppningen. Han har också några tips om vad vi ska fråga och titta efter, främst när vi köper en soffa.

  – Kan man köpa en hel skinngrupp för 10 000 kronor, då är det fara å färde. En möbeltillverkare jag känner säger att han inte ens kan köpa in det skinn han vill ha till en soffa för den summan, säger Bo Wadling till GP.

  Min tanke, efter att ha läst artikeln, är om inte vi konsumenter ska börja trycka på för att få en deklaration som Möbelfakta igen.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:53

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.