Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Din programvara är inte din
 • Om du funderat på att sälja de cd-skivor med programvara du inte använder kan du glömma det. Enligt ett domstolsutslag i USA är skivan nämligen inte din, läser jag i Ny Teknik som läst it-tidningen Arstechnica.

  Den internationella programvarujätten Autodesk har vunnit en segsliten tvist.med privatpersonen Timothy Vernor i USA. Fallet heter Vernor v. Autodesk och kan få följdverkningar för alla digitala produkter som bygger på ett licensavtal mellan säljaren och köparen och egentligen inte har sålts utan bara är till låns, skriver Ny Teknik.

  – Vi har i dag slagit fast att en programvaruanvändare är en licenstagare och inte en ägare av den specifika programvaran – om det tydligt framgår att det handlar om en licens och att avtalet säger att programvaran inte får överföras till någon annan, står det i domslutet.

  Det finns mycket konstigheter i upphovsrättsfrågor, kan jag konstatera.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:35

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.