Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Korkat i banksystemet – krönika
 • korkarJag funderade över bankernas dumheter i går. Jag skulle föra över pengar från mitt postgirokonto till ett eget konto i en annan bank. Postgirot heter ju numera Plusgirot och är i princip ett vanligt konto i Nordea.

  Men, upptäcker jag, Nordea vill ha ett par spänn för att föra över pengarna på elektronisk väg. Visserligen bara ett par kronor, men vari ligger logiken?

  Vore jag ekonomiskt sinnad, läs snål, och hade tid skulle jag kunna gå till Nordea och få pengar i handen. Utan avgifter. Sen kunde jag traska över till min andra bank och sätta in dem där, utan avgifter.

  Bankerna vill ju att vi ska sköta alla våra ärenden via internet, men de underlättar inte. Det måste ju kosta mer att använda kassörens tid, och förlänga köerna. Dessutom motiverar ju bankerna sina avgifter med att kontanthantering kostar stora pengar.

  Låt mig ta ett annat exempel. Vill jag föra över pengar från en bank till en annan under en helg är det i princip omöjligt. Om jag inte ska sätta in pengarna på en bank med insättningsautomat, som SEB. Då kan jag ta en promenad och lösa problemet. Men det innebär fortfarande att jag måste ta ut, och sätta in, kontanter. Kontanthantering kostar pengar, eller hur?

  Det idiotiska systemet är definitivt ingen teknisk fråga. Bloggens läsare kommer säker ihåg att sms-lånen ligger nära mitt hjärta nära. Tar du ett sms-lån kan du få pengar insatta på ditt konto inom en kvart. Kan bankerna hjälpa skojarna kan de också hjälpa oss.

  Möjligheterna finns alltså. Men viljan, och eftertanken, hos bankerna saknas. Det borde vara ruskigt enkelt, och avgiftsfritt, att föra över pengar mellan konton i olika banker. 24/7, som det heter nu för tiden. När bankerna insett logiken kan de dela med sig av förtjänsten till mitt Plusgirokonto.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:48

 • En Kommentar

  • Johan Holm skriver:

   BYT BANK!!!

   Det enda sättet du kan påverka detta på är att byta bank till en av nischbankerna, (ex Skandiabanken).

   De är i princip är helt avgiftsfria och har dessutom betydligt bättre ränta och dessutom från från första kronan.
   Det du beskriver går utan problem att göra och är dessutom avgiftsfritt.

   Om tillräckligt många byter bank tvingas till slut ”drakarna”, (affärsbankerna) att ändra sig.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.