Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lågpris på tåget?
 • Resor 27.01.2008

  jarvagsspårTågföretaget Netrail vill starta lågprisresor på linjen Stockholm-Göteborg, med priser runt hundralappen för en enkelresa. Men dagens regelverk gör att SJ har monopol på persontrafiken, och nu hoppas företaget att regeringen ska ändra reglerna, enligt SvD.

  ”Ett järnvägens Ryanair” – så beskriver företaget Netrail sina planer på att starta tågtrafik på sträckan Stockholm-Göteborg. Enligt Göteborgs-Posten ska biljettpriserna ligga långt under de priser konkurrenten SJ:s kunder får betala – 90 kronor för en enkelbiljett är summan som nämns i tidningen.

  Men det finns en hake. SJ har i dag monopol på persontrafiken, och utan en ändring av dagens regler kan Netrails planer inte bli verklighet. En ansökan har skickats in till Näringsdepartementet, men än är frågan inte färdigberedd där. ”Vi hoppas kunna lämna besked inom en månad”, säger departementet till GP.

  – För att ytterligare en aktör ska få köra på sträckan krävs ett nytt regelverk. I dag regleras det här i en förordning, och det är regeringen som avgör om det ska bli någon förändring, säger Carl Silfverswärd, ämnessakkunnig på trafikenheten, till SvD.se.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 7:02

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.