Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nu kommer närfiskat
 • Torsk2Efter succén med närproducerat och ekologiskt kött, kommer nu fiskerinäringens svar på konkurrensen om svenska familjers middagsvanor: Närfiskade firrar. En mer avancerad urpsrungsmärkning, enligt en artikel i Bohuslänningen.

  Med ett nytt sofistikerat märkningssystem, ska kunderna direkt i butiken få veta vem som fiskat middagsfisken och var. Det blir ungefär som när Krav eller Gröna Gårdar märker sina köttstycken med gårdsnamn och slaktdatum i butiken.

  Informationen ska också innehålla datum för när fångsten drogs upp ur havet. Fiskeribranschen har förberett detta i ett par år och hittills finansierat planerna med EU-stöd. Men hittills har bara ett par hundra fiskare, grossister och grossister utbildats till starten av det nya märkningssystemet som fått namnet ”Närfiskat”.

  Med utbildning blir de licensierade i det här nya ursprungsmärknings-systemet. Göteborgs fiskauktion blir först ut i landet att nyttja Närfiskat, skriver tidningen.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 5:36

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.