Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lightprodukter – hot mot miljön?
 • Reningsverken klarar inte att bryta ned sötningsmedlet sukralos. En första kartläggning visar att överraskande stora mängder, mellan fem och sex ton per år, sprids i sjöar och vattendrag. Eftersom sukralos bryts ner långsamt i naturen befarar Naturvårdsverket att fiskar och andra vattenlevande djur kan påverkas, skriver SvD.

  Åter igen ett larm. Åter igen återstår det att bevisa att det är skadligt för miljön. Notera att effekten måste undersökas, vilket Naturvårdsverkat vill göra. Men ingenting är bevisat, allra minst att det är ett hot mot miljön. Vidare undersökningar behövs.

  Jag är ytterst skeptisk till alla fabricerade tillsatser i mat. Eller fabricerad mat, som till exempel margarin.

  Jag vägrar använda sådana produkter när lagar mat. Naturliga produkter, som smör, gör dessutom maten godare. I rimliga mängder naturligtvis.

  Så kallade light-produkter behövs inte. Det går att laga en allsidig, och gofare, mat utan dem. Oavsett om de är miljöfarliga eller inte.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 12:51

 • En Kommentar

  • Ulf Oreest skriver:

   Sukralos, tillsatser, Light-produkter. Allt detta är ju rena bluffen rakt igen och har inget befrämjande för människans välbefinnande. Nej tvärtom, det enda syftet med den där smörjan är att tjäna pengar på bluffprodukterna som folk med övervikt med vämjelse stoppar i sig i sin överviktsförtvilan. Unilever är vad jag förstå ledande inom lightproduktsskojeriområdet med sina genomäckliga produkter med varumärket Becel. Hur kan man bara stoppa i sig denna äckliga Becel-sörja? Och hur kana man bara köpa detta äckliga skit och till ett pris som för vissa smörersättnigsprodukter ligger på 3 gånger prisnivån mot vanligt äkta smör eller Bregott med en himmelsk smak, som verkligen är naturliga produkter för oss människor. Är det av ren förtvilan? Ingen enda smaklök i människokroppen kan finna behag av att känna den minsta beröring med detta genomäckliga sunk. Varken gud, Allah eller djävulen själv skulle tänka sig att skapa en människa som frivilligt lät sig trakteras av dessa äckelprodukter som inte gör den minsta verkan för människors välbefinnande. Det värsta, att de här genomäckliga produkterna säljs med stöd av vissa personer som jobbar inom svensk sjukvård, med löner från vårt samhälle, som dessutom är av sig själva eller någon annan utnämnda till övervikts och kostexeperter. Någon av dom är visst till och med professor… I vad då?
   Är dom köpta av light-äckel- produktindustrin? Det kanske till och med kan vara något för han den där åklagaren Van der Kwasten att titta lite närmare , hur mycket av dessa personers inkomster kanske även kommer från light- industrin, förutom den skattefinansierade delen av deras löner, vad vet jag?

   Tänk bara, att dricka den där jönk-mjölkersättnigen Becel, där en del av innehållet faktiskt är kolhydrater, i betydligt större mängd än i vanlig jävligt fet mjölk direkt från kon. Eller ännu värre, emulgeringsmedel modell E471.. Vad är detta? E471? Jo, det är just ett emulgeringsmedel som är tillsatt, för att två vätskor som normalt inte kan blanda sig med varandra skall kunna blanda sig, på onaturlig väg. E471 är en fettester som i de flesta fall är utvunnet ur animaliskt fett! Grissvål kanske?
   Det normala fettet i mjölk är ju animaliskt fett. Men den där sunkmjölkersättningen, för att den skall eferlikna mjölk i smak och viskositet, då har man till tillsatt ytterligare en E- tillsatts. E 407 som är ett växtslem, som tas ut havsalger. Finns bland annat i blåstång som finns här i Stockholms skärgård. Blåstång fungerar bra som jordförbättringsmedel, men har knappast att göra i någon mjölkersättning i Becel. Tänk bara namnet, ”växtslem”.
   Blåstången, har en längre tid varit på utdöende i våra skärgårdar, men har återhämtat sig till viss del. Men för att tillgodose behoven av växtslem i dom där äckelprodukterna, så importeras större delen av växtslemmet som finns i Becel.
   Är vi svenskar muppar? Eller är det vår förtvilan i vår övervikt som gör att den här smörjan får fortsätta att växa?
   Bojkotta allt det här! Dom kan säkert finna andra produkter för sin överlevnad i stället för att lura på dom svenska fetknopparna rena skitprodukterna.

   ulf huddinge

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.