Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Många skojare bland aktiemäklare
  • Antalet oseriösa aktiemäklare har ökat explosionsartat. Till och med oktober 2010 har Finansinspektionen fört upp omkring 530 företag på sin varningslista. Det kan jämföras med 456 varningar under hela 2009, berättar Ekot.

    Många av dessa är aktiemäklare som kontaktar investerare och lovar stora klipp. ”Klippen” består ofta av onoterade USA-aktier som kan vara värdelösa eller osäljbara när investeraren försöker sälja.

    Samtidigt växer högarna av anmälningar om aktiebluffar hos polisen.

    – Det är en väldig aktivitet just nu. Det är faktiskt ett par nya, falska firmor per dag som tillkommer, säger Jan Green, expert på så kallade investeringsbedrägerier på Finansinspektionen (FI), till Ekot.

    Arbetsbördan hos polisen har blivit så stor att det blivit ett arbetsmiljöproblem. Polisens specialenhet för bekämpning av aktiebluffar, så kallade investeringsbedrägerier, stängdes i förra veckan av huvudskyddsombudet på grund av det stora inflödet av ärenden, läser jag på Realtid.

    Den gamla regeln gäller fortfarande: Låter det för bra för att vara sant….

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:51

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.