Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fler hälsopåståenden granskade
 • Jag har tidigare berättat att den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, Efsa, har granskat hälsopåståenden som används i reklam och marknadsföring av livsmedel. Nu har de granskat ytterligare 808 påståenden, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

  Efsa anser att det finns vetenskapligt stöd för endast en mindre del av dem. Exempelvis har vissa hälsopåståenden om fettsyror vetenskapligt stöd, med inte andra. Efsa underkänner också flera begrepp såsom ”detoxifiering” och ”stärkande”, eftersom de är ospecifika.

  Pressmeddelandet innehåller en rad exempel, för många att publicera här.

  Det är bra att Efsa rensar bland påståendena. Reglerna gäller också för kosttillskott, som i dessa sammanhang räknas som livsmedel. Tänk om man kunde göra samma sak med alla påståenden som förekommer i kosmetikabranschen!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:53

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.