Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Återbäringen tillbaka på Coop – med ljudkrönika
  • Jag kommer ihåg när min mamma satt och räknade ihop årets konsumkvitton för att lämna in dem och få återbäring. Det var en av de saker som skiljde Konsum från andra affärer.

    Numera har Konsum bytt namn till Coop, och det finns inte mycket kvar av de ursprungliga idéerna . Jag har berättat om det i en radiokrönika (mp3).

    Men nu har kooperationen backat på åtminstone en punkt, återbäringen i form av pengar återinförs från den 1 december 2010. Coop tror att åtgärden ska ge mer köptrogna kunder. DN berättar om nyordningen och min vän Louise på Konsumentföreningen Stockholm bloggar om den.

    Numera behöver vi inte sitta och räkna ihop kvitton, tacka teknikens framsteg för det. Du registrerar i stället dina köp med medlemskortet.

    Men återbäringsmodellen kan diskuteras. Upp till 5 procent återbäring skryter Coop, , men då krävs det att man handlar för minst 4.000 kronor och betalar alla sina inköp med medlemskortet. Använder du inte kortet som betalningsmedel minskar återbäringen med en procent.

    – Vi vill skapa en fördel för våra medlemmar och kunder, det är en klassisk kooperativ tanke som vi nu återinför, säger Lars Idermark, vd för KF, Kooperativa förbundet, och ansvarig för Coop, till DN.

    Du kan läsa mer om återbäringen på Coops webbplats.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:57

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.