Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tips för julhandeln
  • Handel, Konsumenträtt 03.12.2010

    julhandel Öppet köp, bytesrätt, ångerrätt, garantitid, reklamationstid, avtalsvillkor, abonnemangslängd, produktförsäkring. Det är mycket att hålla reda på när du julhandlar.

    Det viktigaste när du handlar julklappar åt andra är nog att se till att din jklapp kan bytas, eller lämnas tillbaka. Då gäller det att se till att bytes- eller returrätt framgår av kvittot, tipsar GP i en artikel.

    – Det ska alltid stå på kvittot hur länge som öppet köp gäller. Om det inte står något se då till att expediten skriver dit det. Det är du som konsument som har bevisbördan i sammanhanget, säger Tomas Borgenstrand vid Konsument Göteborg, till GP.

    Och spara alla kvitton, lägger GP till.

    Konsumentverket har slagit till med ett speciellt jultema på sin webbplats. Där kan du hämta information som gäller de flesta områden som är viktiga när du julhandlar. Ta en titt där, så kanske du undviker en vurpa i julhandeln.

    Andra bloggar om: , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:32

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.