Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Julrekord beror på hur man räknar
 • Handel 21.12.2010

  Som vanligt räknar Handelns utredningsinstitut med rekordförsäljning även denna jul, precis som tidigare år. Samtidigt visar andra undersökningar på att vi lägger mindre pengar denna jul. De olika siffrorna talar mot varandra.

  Nu kommer ytterligare en siffra. Lobbygruppen Timbro, som kallar sig tankesmedja, har räknat på julhandelns utveckling, berättar TT i en artikel som publiceras i många tidningar.

  Julhandeln har legat på samma nivå under lång tid. I varje fall dess andel av BNP, menar Timbro. Sett på det viset har julhandeln legat på ungefär samma nivå – cirka två procent av BNP – under de senaste sjutton åren, skriver TT.

  Frågan är vad olika aktörer vill med sina olika budskap. Alla sätt att räkna ger olika resultat, och olika budskap. Det får vi väl fundera på under julen.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:47

 • 2 Kommentarer

  • […] som vill fördjupa sig ännu mer i julhandeln, och vad den förväntas omsätta, rekommenderar jag detta inlägg, på en annan blogg. Det finns tydligen fler än HUI som gör prognoser, och som kommer till andra […]

  • […] har tagit till sig av rapporten, bland annat Per Gudmundson på svd.se, samt bloggarna, bland annat Carls konsumentblogg. Varför motsätter sig liberala Timbro siffrorna från den svenska handeln? Och är snacket om […]

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.