Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Glöggen sinar på bolaget
 • Mat & dryck 23.12.2010

  Är du ute i sista minuten kan det vara svårt att få tag på den glögg du vill ha. Du kan till och med bli utan. När jag var inne på bolaget för att inhandla årets julöl noterade jag att stora delar av glögghyllan gapade tomt. Personalen berättade att det kan vara svårt att få in fler leveranser.

  Det tycks inte bara här i Stockholm som det är problem. Snart är glöggen helt slut på flera systembolag i Dalarna, berättar Dalarnas tidningar. I år hade Systembolaget i Falun tagit in 24 olika glöggsorter. Kvar på onsdagseftermiddagen var endast sex sorter.

  – Vi har fem lastpallar vinglögg och två pallar starkvinsglögg kvar. Så vi klarar oss en liten bit in på torsdagen i alla fall, men sen är det slut, säger butikschef Margareta Stenström, till DT.

  Men man kan alltid blanda egen glögg. Tyvärr smakar alkoholfri glögg som saftkobbel, så det är inget alternativ.

  Uppdatering: Även TT rapporterar om glöggbristen. Kylan och vintervädret i hela landet har gjort att efterfrågan på den heta drycken har ökat, skriver de.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 8:58

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.