Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Stor prisskillnad på Omega-3-tillskott
  • Att fettsyran Omega-3 är väldigt nyttig är det knappast något tvivel om. Den finns naturligt i olika matoljor, till exempel rapsolja, men högsta halterna finns i fisk. Framför allt i fet fisk som lax, strömming och sill.

    Om man av någon anledning inte kan äta tillräckligt med fisk, tre mål i veckan rekommenderas, kan ett kosttillskott vara aktuellt. Ica-kuriren har testat olika kosttillskott med omega-3. Det finns i huvudsak två grupper, med naturlig fiskolja med ca 35 procent omega-3och med koncentrerad, med dubbla halten omega-3.

    Det visade sig att prisskillnaden var stor. För den dyraste, Eskimo-3, fick man betala 5;90 kr per gram omega-3 medan den billigaste, Active Care, kostade 2:36 kr per gram.

    Det varierar också stort mellan de doser som rekommenderas av tillverkarna. Möllers anger en maxdos på 700 milligram omega-3 per dag, medan Aco sätter gränsen vid 2_640 milligram omega-3, skriver tidningen.

    Minst lika viktigt som priset vid valet av kapsel är kvaliteten på oljan. Det är svårt att avgöra på förpackningen, men tre preparat i vår jämförelse är klassade som naturläkemedel.

    Det innebär att Läkemedelsverket har godkänt preparatet när det gäller säkerhet, kvalitet och effekt och fortlöpande inspekterar tillverkningen. Vart femte år krävs nytt tillstånd.

    Tidningen utnämner Pikasol Forte som testvinnare. Du kan ladda ner resultaten från Ica-kuriren (pdf).

    Men det godaste sättet att få i sig Omega-3 lär fortfarande vara att äta fisk!

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:03

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.