Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Färre sms-lån hos fogden
 • Lån, Privatekonomi, Skulder 25.01.2011

  Äntligen en glädjande nyhet om sms-lånen, antalet ärenden hos Kronofogden minskar. Dessutom kraftigt, förra året hamnade 28 038 ärenden hos Kronofogden jämfört med 46 531 under 2009, en minskning med hela 40 procent. Det berättar TT i en artikel som även finns som notis.

  Trendbrottet syntes redan i somras, och beror antagligen på att allt fler insett att lånebolagen sysslar med rent ocker. Dessutom har Konsumentverket jagat lånebolagen med blåslampa. KoV har till och med polisanmält ett lånebolag för ocker.

  Men det finns smolk i glädjebägaren. Andelen kvinnor med sms-låneskulder hos fogden ökar. Det har uppmärksammats av Kronofogden som gjort en specialstudie.

  Det visar sig att det ofta är kvinnor som saknar ekonomisk buffert och inte har någon att be om hjälp.

  – Den vanligaste orsaken är att man behövt pengar för att köpa dagligvaror, handla till barnen eller betala räntor på andra lån, säger Cecilia Fredholm, kommunikatör på Kronofogden, till TT.

  Det är alltså en utsatt grupp som riskerar att bli än mera utsatt via sms-lån med ockerränta. Det måste bli ett slut på ockrandet!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 21:00

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.