web analytics
  • Mat & dryck 28.01.2011

    Danmark etta, Sverige tvåa och Norge trea. Det blev resultatet i årets Bocuse d’Or, även kallat VM för kockar, berättar TT och flera tidningar.

    Vinnare blev dansken Rasmus Koefoed som jobbar på stjärnkrogen Geranium i Köpenhamn. På bronsplats fullbordade norrmannen Gunnar Hvarnes den totala skandinaviska dominansen, skriver GP.

    Svensken Tommy Myllymäki tog hem andraplatsen. Han blev årets kock i Sverige redan 2007, han skriver kokböcker och driver bland annat krogarna Den småländska kolonin i Jönköping och Julita Värdshus i Sörmland.

    Att nordisk mat ligger i toppklass visste vi förut. Men enda svenska guldet hittills ståtar Mathias Dahlgren med, som nu driver Matsalen i Grand Hotel i Stockholm.

    Sånt här är kul för ett matfreak som jag. Ett sådant här resultat befäster Nordens plats på den gastronomiska kartan.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:35

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.