Danmark etta, Sverige tvåa och Norge trea. Det blev resultatet i årets Bocuse d’Or, även kallat VM för kockar, berättar TT och flera tidningar.
Vinnare blev dansken Rasmus Koefoed som jobbar på stjärnkrogen Geranium i Köpenhamn. På bronsplats fullbordade norrmannen Gunnar Hvarnes den totala skandinaviska dominansen, skriver GP.
Svensken Tommy Myllymäki tog hem andraplatsen. Han blev årets kock i Sverige redan 2007, han skriver kokböcker och driver bland annat krogarna Den småländska kolonin i Jönköping och Julita Värdshus i Sörmland.
Att nordisk mat ligger i toppklass visste vi förut. Men enda svenska guldet hittills ståtar Mathias Dahlgren med, som nu driver Matsalen i Grand Hotel i Stockholm.
Sånt här är kul för ett matfreak som jag. Ett sådant här resultat befäster Nordens plats på den gastronomiska kartan.
Andra bloggar om: Kock-VM, Bocuse d’Or, Tommy Myllymäki
Lämna ett svar