Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Sälja bostaden utan mäklare
  • DN har en artikel som ger tips om hur man kan sälja sin bostad utan att anlita en mäklare. Det finns mycket pengar att tjäna på att göra jobbet själv, den som säljer en lägenhet för 2 miljoner kan tjäna inmellan 30.000 och 80.000 kronor.

    Det viktigaste att tänka på är att uppge alla fel och brister, tipsar tidningen. Den vanligaste orsaken till tvister efter en bostadsaffär är just detta. Bifoga en lista till kontraktet. Kontraktsformulär kan du för övrigt köpa i bokhandeln.

    Det kan vara svårt att veta vilket pris man ska begära. Hör med din bostadsrättsförening och annonser i din lokala tidning. Du kan också kolla annonser på nätet, på webbplatser som Booli och Blocket. Jag har också tipsat att SBAB har en gratis värderingstjänst.

    När du väl har kommit överens med en spekulant är det viktigt att ta handpenning, 10 procent. Men låt dem inte få tillgång till bostaden i förtid, du är ansvarig för allt som händer innan tillträdesdagen, skriver DN.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:59

  • En Kommentar

    • Vågar ej utan mäklare skriver:

      ”Det viktigaste att tänka på är att uppge alla fel och brister, tipsar tidningen. Den vanligaste orsaken till tvister efter en bostadsaffär är just detta. Bifoga en lista till kontraktet.”

      Det är just olika slags juridiska aspeter som kan leda till tvister, som fick mig att dra mig från att sälja min bostad utan mäklare. Visst kan man spara pengar, men kostnaden för mäklaren kan bli en droppe i havet jämfört med kostnaden som kan uppstå om något skulle gå fel vid en försäljning utan mäklare.

      Funderade faktiskt på att göra ett försök med att sköta försäljningen själv när jag i nyligen skulle sälja min lägenhet. Gav snabbt upp tankarna så fort jag blev lite mer insatt, då främst av skälet att man som ”amatör” inte har koll på de juridiska aspekterna.

      Du tipsar om Booli för att kolla upp vad man kan förvänta sig för priser, jag skulle vilja tipsa om de av ett annat skäl. De har nämligen en tjänst där man kan jämföra olika mäklare innan man väljer någon och på så sätt spara pengar. Då får man det bästa av båda världar. Jag prövade flera sånna tjänster innan jag hittade mäklaren som skötte försäljningen av min bostad, bäst av dessa var http://www.maklarofferter.se, men booli gav fler svar, dock var dessa mindre relevanta och verkade vara mer ”säljiga”.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.