Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Centern gör elprisutspel
  • Efter hittills lama insatser och hårt kritiserad insats under Riksdagens debatt om elpriserna verkar Centern ha förstått konsumenternas ilska över de höga elpriserna. Maud Olofsson har gjort ett debattinlägg på DN debatt där hon skjuter in sig på tillsvidare-avtalen. Även TT refererar inlägget i en artikel som publiceras i många tidningar.

    -Det är fortfarande 25 procent av kunderna som har tillsvidareavtal, många betalar för mycket, säger Olofsson till TT.

    -Det är ingen återreglering av elmarknaden vi är ute efter, men en del av elmarknaden behöver ett bättre regelverk.

    Men hur det ska gå till vill hon lämna till senare, det finns lite olika modeller. En vore att fastställa ett spann som priserna måste hålla sig inom, skriver TT.

    Att tllsvidarepriserna skulle vara ett stort problem ställer sig Energimarknadsinspektionen, EI, tveksam till.

    -Men vår definitiva uppfattning är att det till övervägande del är lägenhetskunder och kunder med mycket liten elförbrukning, säger Tommy Johansson, chef för avdelningen för marknadsövervakning vid EI, till TT. Även elbolagen är kritiska till utspelet, berättar SvD.

    -Men vår definitiva uppfattning är att det till övervägande del är lägenhetskunder och kunder med mycket liten elförbrukning, säger Tommy Johansson, chef för avdelningen för marknadsövervakning vid EI.

    Om det är så är utspelet bara ett kraftfullt slag i luften. Det behövs nog mer kraftfulla insatser mot de höga elpriserna.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:31

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.