Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » IP-telefoni från mobilen ska underlättas
  • Regeringen, Telekom 10.02.2011

    Jag har tidigare berättat att mobiloperatörerna har förbjudit telefonsamtal via Internet, IP-telefoni. Men nu kan förutsättningarna ändras, berättar Svt Rapport, och inslaget refereras av TT.

    Regeringen ska klubba utkastet till ett lagförslag, som ska tvinga mobiloperatörerna att erbjuda kunderna möjligheten att ringa över Internet, direkt i sina mobiler, enligt Rapport.

    Operatörerna måste tydligt berätta för kunderna om de blockerar till exempel Skype. Så vill regeringen att marknaden ska reglera sig själv.

    Dessutom hänger de på ett hot. Om operatörerna ändå skulle införa begränsningar, ska myndigheten Post- och telestyrelsen få möjlighet att tvinga branschen, erfar Rapport.

    Rapports formuleringar är lite otydliga. Det verkar alltså som att operatörerna måste berätta om de blockerar IP-telefoni, men att den möjligheten ska finnas kvar. Är det så är TT:s notis illa formulerad.

    Frågan är vad lagförslaget ändrar på.

    Uppdatering: Torbjörn Sjöström och Mats Elzén på Streamtel gör ett debattinlägg på SvD brännpunkt om operatörernas förbud mot IP-telefoni. ”Desperata mobiloperatörer kallar ny teknik kriminell”, skriver de.

    Andra bloggar om: , , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:33

  • En Kommentar

    • Fredrik Löwenhielm skriver:

      Hej! Intressant för alla oss som driver företags som utmanar telebolagen och deras jättevinster. Jag har startat en tjänst som är som Skype fast för SMS och detta är riktigt goda nyheter.
      Mvh,
      Fredrik Löwenhielm

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.