Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Eko-mat allt mer populärt
 • Trots högre pris väljer allt fler svenskar att handla ekologiskt. En färsk rapport från organisationen Krav visar att försäljningen av Kravmärkt mat ökade med 11 procent i fjol, berättar DN.

  Men det är långt kvar till Kravs vision om 100 procent, i dag står försäljningen av Kravprodukter för 4-5 procent i dagligvaruhandeln.

  För mig är det inte självklart att välja eko-produkter, det finns ju fler än de Krav-märkta.

  Många tror till exempel att eko-produkter är nyttigare och smakar bättre än konventionellt odlade motsvarigheter. Så är inte fallet, med något undantag, visar forskningen. Jag har också invändningar mot ekologisk djurhållning, precis som jag har invändningar mot konventionell sådan.

  Det finns många goda argument för välja ekologisk produktion, men för mig är det inte så enkelt, trots att det kan verka så. Många ”sanningar” är faktiskt osanningar, och allt är kanske inte så bra som det verkar.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:00

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.