• Miljö 18.02.2011

  papperskorg Jag vet inte om det betyder att jag blivit äldre, men jag tycker att det har blivit betydligt skräpigare på gator, torg och parker. Samma åsikt tycks regeringen ha, de vill införa böter på 800 kronor för nedskräpning på offentlig plats. Boten ska skrivas ut direkt, berättar TT i en artikel.

  – När regelverket är på plats ska polis kunna skriva ut en bot direkt. Det är en jättetydlig signal. Vi gör inte det här för att folk ska behöva betala en massa böter utan för att markera att de måste sluta skräpa ned, säger miljöminister Andreas Carlgren till TT.

  Regeringen vill införa de nya lagreglerna från den 1 juli i år.

  Själv tänker jag, efter sommarens morgonpromenader, att det kanske vore bra med pant på engångsgrillar.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:40

 • 2 Kommentarer

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *