Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bokrean startar
 • Boktrave Jodå, jag har kollat igenom reakatalogerna även i år, och konstaterat att jag inte kommer att handla så mycket i år heller.

  Rean verkar inte vålla någon större upphetsning på tidningarnas kultursidor heller. DN konstaterar i en längre artikel att konceptet är i kris, samtidigt som näthandeln har urholkat idén om ett fast startdatum.

  SvD:s litteraturredaktör Ludvig Hertzberg verkar inte heller upphetsad, och konstaterar att rean tappat i betydelse.

  – Det har visserligen fortfarande en säregen charm att bokfynda vid midnatt, det är en tradition som fortsätter att locka många, men allt fler väljer trots allt att göra det bekvämt för sig och förhandsbokar på nätet i stället, säger han.

  Det stora problemet är nog att det inte finns några lager med osålda böcker längre. Det som är osålt förstörs i stället, eftersom räknenissarna har kommit fram till att det är billigare än att lagra.

  Som ersättning har de speciella reaupplagorna kommit. Men genom sitt billiga utförande, ofta i dålig kvalitet, har de ytterligare urvattnat reakonceptet.

  Det enda jag planerar att köpa är några exemplar av en världsatlas. Det är en bra present åt skolbarn.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:17

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.