Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tips till Maud – Värmeljus
 • Elmarknad, Energi 23.02.2011

  värmeljus Maud Olofsson är bättre på att dela ut tips till plågade elkonsumenter än att ta itu med höga elpriser. Men hon tycks ha missat ett tips som SvD:s ekonomisajt E24 kommer med, att använda värmeljus. Tipset kommer ursprungligen från tidningen Ny Teknik.

  Hundra värmeljus ger cirka 10 kW i energi. Med en brinntid på fyra timmar ger det 40 kWh. Ett hundrapack värmeljus kostar alltifrån 25 kronor och uppåt. Det innebär i runda slängar att den som värmer sitt hus med värmeljus kommer undan med en kostnad på så lite som 62,5 öre/kWh. Det är betydligt lägre än den elkostnad som elbolagen tar ut under riktigt kalla dagar, skriver E24.

  Tänk att Maud Olofsson missat detta! Hon kanske inte, trots allt, har svaret på alla frågor!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 20:59

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.