Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Jämför priset på värktabletter
 • Detaljhandel, Läkemedel 25.02.2011

  Det kan ofta löna sig att jämföra priset på värktabletter. Men då ska du jämföra olika märken med som innehåller samma verksamma substans, till exempel acetylsalicylsyra, Paracetamol eller Ibuprofen. Prisskillnaden mellan olika märken kan nämligen vara stor.

  Själv köper jag alltid billigaste alternativet, eftersom jag får samma läkemedel, men till lägre pris. Men jag tänker åter på detta efter att ha läst en artikel i Metro, där priset på olika värktabletter jämförs.

  Deras jämförelse gäller tabletter med samma innehåll, men med olika varumärken, på en och samma apotekskedja.

  Som exempel kan vi ta en klassiker, acetylsalicylsyra med tillägget koffein, som de flesta brukar kalla magnecyl trots att även detta är ett varumärke. Under varumärket Treo får man betala 2,08 kronor per tablett medan samma tablett med varumärket Bamyl kostar 1,58 kronor. Skillnaden är alltså 25 procent.

  Nästa gång du handlar receptfritt på apoteket, fråga inte efter varumärket utan efter innehållet. Det kan du tjäna på, det är onödigt att betala mer för samma sak.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:25

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.