Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Webbtjänst vägleder drabbade resenärer
 • Om något gått fel under resan kan det vara svårt att veta hur du ska klaga, och vilka rättigheter du har. Nu kommer Konsumentverket med en ny webbtjänst, Klagoguiden Resor, som ska hjälpa resenärer, berättar KoV i ett pressmeddelande.

  Det finns gott om lagstiftning som skyddar resenärer men den kan var svår och snårig att förstå sig på. Klagoguiden Resor hjälper resenären igenom lagstiftningen och talar direkt om vad han eller hon kan ha rätt till.

  Det kan gälla resor med tåg eller flyg. Det kan handla om förseningar, inställda resor, nekad ombordstigning eller att något hänt med bagaget.

  När en besökare går in i Klagoguiden Resor får han eller hon svara på olika frågor för att beskriva det som har hänt. Efter några klick får besökaren sen svar på vad han eller hon kan ha rätt till och vart man ska vända sig för att få det man har rätt till.

  Uppdatering: Så småningom har även DN en artikel om den nya tjänste.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:46

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.