Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Livsmedelspriserna upp
  • Svenskarnas matkassar blir allt dyrare. Livsmedelspriserna stigit med 6 procent sedan februari 2007, enligt DN som refererar SCB:s siffror.

    Priserna har stigit på många matvaror under året. I frukt- och gröntdiskarna finns ett par av varorna som har ökat mest. Citronen har ökat mest med plus 85 procent, men även storsäljaren apelsinen stiger, plus 28 procent.

    Men den finns även varor som sjunkit i pris. Tomatpriserna har gått ned med 12 procent och den gula löken har blivit ännu billigare än vad den var för ett år sedan, minus tio procent.

    Mejeriprodukterna har ökat med 9,9 procent, lika mycket har priset på bröd och övriga spannmålsprodukter ökat. Inom spannmålsprodukterna är mjölet en riktig prishöjare. På ett år har priset på mjöl gått upp med 27 procent enligt SCB.

    Priset på alla varor, konsumentprisindex, har stigit med 3,5 procent det senaste året. Då är de höjda räntorna inräknade. De som värmer sitt hus med hjälp av olja, har fått se kraftiga prisstegringar. Priset på eldningsolja har ökat med nära 27 procent. Även drivmedlen, bensin, diesel och E85, har stigit i pris, ökningen är 14 procent på ett år.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 14:48

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.