Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Vi äter rekordmycket kött
 • Under förra året åt vi rekordmycket kött i Sverige. Konsumtionen av nöt och fläsk ökade med drygt 3 procent och kyckling med över 5 procent. Det berättar Ekot i ett inslag som refereras av TT.

  Men öknigen består främst av importerat kött, för samtidigt går många svenska köttproducenter på knäna.

  Ökningen kan verka ologisk, efter alla diskussioner om köttproduktionens miljöeffekter. Men den enkla sanningen är nog att kött är billig mat idag. Griskött kan man ofta hitta för mellan 25 och 35 kronor kilot idag. Då är det knappast producerat i Sverige.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:13

 • 2 Kommentarer

  • Leif skriver:

   Rekordmycket? Beror väl på när man börjar mätningen. Människan åt mycket mer kött förr, det är vi gjorda för. Vi var jägare och samlare. Aldrig har människan ätit så myclket kolhydrater som idag. I takt med det ökar fetma och diabetes.

   När det gäller miljön så kan man te x välja kyckling istället för nöt, då har man minskat klimatpåverkan med 90 %. Dessutom de grönsaker som äts idag är inte så miljövänliga. Tomater odlas i växthus som värms med fossila bränslen. Grönsaker och frukt importeras från andra sidan jorden.

  • Carl skriver:

   Jodå, jag tror faktiskt att man kan säga rekordmycket. Det handlar det om Sverige, och hur mycket kött vi åt på den tiden vi levde som ”jägare” vet man inte så mycket om. /Carl

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.