Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Klassiskt klädskoj dyker upp igen
  • Skojare & bedragare 15.03.2008

    Det måste vara 20 år sedan jag hörde om det här skojartricket för första gången. Nu dyker det upp på nytt.

    Här är scenariot: En välklädd man dyker upp på till exempel en större parkeringsplats. På bruten engelska presenterar han sig som italienare eller fransman i klädbranschen. Han har just varit på en modemässa här i Sverige och är nu på väg till Arlanda för att flyga hem. Han har varuprover i bilen som han inte vill släpa tillbaka hem. Det är naturligtvis exklusiva märkesvaror som han erbjuder dig för ett mycket bra pris.

    Om du nappar på erbjudandet blir du blåst. Det är inga märkesvaror han säljer, utan billiga kopior.

    Nu berättar VLT om ett fall med en sådan här skojare. En västeråsare köpte två skinnjackor och en mockajacka för 4 000 kronor på Coop forums parkeringsplats. Jackorna påstods vara av märket RGA, Reportage Giorgio Armani. Och blev lurad.

    Faktum är att jag fått ett sånt här erbjudande en gång, på en gata mitt i Stockholm. Jag har fortfarande visitkortet han gav mig kvar. Vad jag gjorde? Eftersom jag visste vad det var frågan om, skrattade jag åt honom och gick därifrån. Det borde du göra också! Kanske ringa polisen också, det gjorde inte jag!

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 13:14

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.