Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Många äldre är inte internetanvändare
 • Internet 31.03.2011

  Ungefär 1,3 miljoner äldre i Sverige använder inte Internet. Det framgår av en ny rapport från Stiftelsen för internetinfrastruktur (.se), där äldres internetvanor kartlagts. Den mest troliga framtidsprognosen är att siffran kommer att ha sjunkit till 500 000 år 2020, skriver stiftelsen i ett pressmeddelande med anledning av rapporten.

  Rapportens innehåll tas upp av GP och TT har en artikel som publiceras i många tidningar.

  Det allvarliga är att de som inte är internetanvändare är utestängda i många avseenden.

  – Det är en stor fråga. Det är en grupp människor som riskerar att hamna utanför samhället, men det kan också bli väldigt kostsamt att inte använda sig av nätet, som för att betala räkningar, säger Curt Persson, ordförande för Pensionärernas riksorganisation (PRO), till GP.

  Det mest märkliga tycker jag att bankernas agerande är. Med dåliga kontorstjänster och höga avgifter försöker de tvinga alla att använda internettjänsterna. De, om några, borde väl värna om sina äldre kunder som ofta är kapitalstarka.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:09

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.