Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Snåla maskiner tvättar bra men sköljer dåligt
  • Test & analys, Vitvaror 20.03.2008

    Tvätttrumma Energisnåla tvättmaskiner och torktumlare tvättar rent och torkar bra. Men tvättmaskinerna är dåliga på att skölja tvätten, visar ett nytt test av tio modeller som Energimyndighetens Testlab gjort på uppdrag av Konsumentverket.

    Tvättmaskinerna och torktumlarna i testet tillhör de mest energieffektiva på marknaden, och resultaten visar att de tvättar rent och torkar bra. Däremot är tvättmaskinerna dåliga på att skölja och användarvänligheten behöver förbättras på både tvättmaskiner och torktumlare.

    – Det går att tillverka energisnåla tvättmaskiner som sköljer bra också, kommenterar Ileana Hagelin, projektledare vid Energimyndighetens Testlab.

    Alla de maskiner som testades har beteckningen A+ eller A++, den sistnämnda är effektivast. För torktumlare är energiklass B och C vanligast, men det finns enstaka modeller på marknaden i klass A.

    Du kan läsa mer om testet på Energimyndighetens hemsida. Även GP har en artikel om testet.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:17

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.