Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Matvarupriser.se luktar geschäft
 • Matvarupriser.se påstår sig vara en webbplats där ”medlemmarna kan jämföra matpriser. Kul, tänker jag, som vill ha järnkoll på priser, den sajten måste jag titta på.

  Men för att kunna ta del av informationen måste man registrera sig som medlem. Vid registeringen måste man uppge detaljerade personliga uppgifter, som namn, adress, telefonnummer, födelsedatum, kön och e-postadress.

  Det får mig att fundera. Varför ska sajten ha mitt telefonnummer och fullständig adress? Visserligen lovar de, i sina villkor, att inte sälja mina personliga uppgifter till tredje part. Men den enda anledningen till att de ska vilja ha uppgifterna är att de vill kunna kontakta mig direkt.

  Min tankebana är att sajten planerar att själva bedriva marknadsföringsverksamhet, på uppdrag av andra. Då säljer de inte mina uppgifter vidare, utan använder dem själva.

  En seriös sajt av denna typ ska inte fråga efter mitt fullständiga namn eller adress och inte heller mina telefonnummer. Möjligtvis får e fråga efter min e-postadress för att jag ska kunna verifiera medlemskapet, men då ska jag ha möjlighet att välja att inte få marknadsföringsmaterial från tredje part.

  Hur sajten verkade? Vet inte, jag avstod från att registrera mig. Det luktar för mycket av geschäft!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:18

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.