Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » ”Konsumenter ska få bättre stöd”
 • Konsumentministern, Birgitta Ohlsson, verkar vara kritisk till de kommuner som rustat ner sitt stöd till konsumenterna. Det framgår av de intervjuer hon gav under sitt besök hos Konsument Göteborg, i HD och i GP.

  Konsument Göteborg, den kommunala konsumentvägledningen, brukar ju framhållas som ett flaggskepp – en välordnad och aktiv organisation.

  Att ministern visar aktivitet när det gäller vägledningen hänger också ihop med att att en ny rapport nyligen presenterats. Den har det långa namnet ”Att vägleda konsumenterna- kartläggning av frivilligorganisationers arbete med vägledning till konsumenter”.

  Att frivilligorganisationerna står i fokus är ingen slump. Rapporten beställdes 2008, då Nyamko Sabuni var konsumentminister. Hon ville inte se någon offentlig inblandning i konsumentfrågorna, något som också visade sig i hennes egen ringa aktivitet.

  Birgitta Ohlsson verkar inte ha samma inriktning. I HD-intervjun säger hon att vägledningen har stora brister. Till GP framhåller hon den holländska modellen med ett nationellt call-center för konsumentfrågor.

  Det verkar alltså som om hon inte vill lägga sig i det kommunala självbestämmandet och tvinga kommunerna att ha en adekvat vägledning. Däremot kanske KoV får en mer nationell roll när dt gäller vägledningen.

  Hur det blir får vi se. Men jag hälsar med tillfredsställelse att frågan aktualiseras. Men varför konsumentfrågorna ligger under Integrations- och jämställdhetsdepartementet begriper jag fortfarande inte.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:07

 • 2 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.