Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Varning för potenshöjande örtmedel
 • Det är många som går och inbillar sig att örtbaserade medel, som ofta kallas naturmedel, är ofarliga. Men det är inte sant, de kan ofta vara lika farliga som läkemedelsbolagens produkter.

  Det senaste exemplet är Man Potential Gold (MP Gold). Produkten säljs via internet som ett örtpreparat för ”ökad lust”. Men produkten innehåller höga halter av läkemedelssubstanserna sildenafil och tadalafil. För personer med hjärt- och kärlsjukdom kan produkten innebära stora risker. Det berättar Läkemedelsveket, som analyserat produkten, i ett pressmeddelande.

  Det är många som tror att så kallade naturmedlen är ofarligare än vanliga läkemedel. Det är en tankevurpa. Många av de aktiva substanserna i läkemedel har faktiskt ett helt naturligt ursprung, från växter och örter. Däremot är kontrollen för naturmedel inte lika rigorös, så själv betraktar jag naturmedel som potentiellt farliga.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:19

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.