Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mobil telekom större än fast
 • Telekom 20.05.2011

  För första gången är kommunikation via mobilnäten större än kommunikation via fasta nät, åtminstone räknat i hur mycket pengar vi lägger ned.

  Ett svenskt hushåll lägger i genomsnitt 296 kronor per månad plus moms på mobila kommunikationstjänster under 2010, en ökning med 34 kronor jämfört med 2009. Det skriver kommunikationsmyndigheten PTS i ett pressmeddelande som också uppmärksammas i flera tidningar med en TT-artikel.

  En stor del av ökningen består av mobilt bredband. Tilläggspaket för surf i smarta mobiltelefoner har ökat kraftigt, till 1,2 miljoner abonnemang, samtidigt som det finns 1,7 miljoner mobila bredbandsabonnemang för persondatorer. Sammantaget är detta nästan lika många abonnemang som inom fast bredband (2,99 miljoner), skriver PTS.

  Det kanske inte är så konstigt. Allt fler skaffar sig ”smarta” mobiltelefoner och ett mobilt bredbandsabonnemang kan vara billigare än ett fast. Många har dessutom bärbara datorer och vill kunna surfa där de är.

  Dessutom är det många som väljer att ersätta sin fasta telefon med telefoni via bredband, IP-telefoni. Det kan bli betydligt billigare. Själv räknar jag med att IP-telefoni har halverat min telefonräkning.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:32

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.