Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Dyrt kaffe kan bli dyrare
 • Kaffepriset är något som engagerar oss svenskar, vi ligger ju som andra land i världstoppen när det gäller kaffekonsumtion. Bara finnarna är värre. Då är det kanske inte så kontigt att en undersökning från SCB där kaffepriset uppmärksammas får stor uppmärksamhet i media, i Ekot såväl som en vida spridd TT-artikel.

  Kaffe är en av de råvaror som det spekuleras i på finansmarknaden. Precis som för andra råvaror har priserna rusat under det senaste året. Upp 27 procent sedan SCB:s senaste mätning, till den högsta nivån sedan 1998.Men luften har gått ur spekulationsbubblan och även världsmarknadspriserna för kaffe har lugnat ner sig.

  Men tyvärr betyder dämpningen nog ändå inte några fallande butikspriser eftersom vårens uppgång på världsmarknaden har ännu inte fått fullt genomslag i butikerna. Prisuppgången kommer att fortsätta ett tag till, tror Tony Broman, kaffeinköpare på Löfbergs Lila, enligt TT.

  Frågan är vilken prishöjning som väcker mest känslor, på kaffe eller på mjölk?

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 18:21

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.