Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mäklare varnas för lockpriser
 • Jag har flera gånger skrivit om oskicket bland mäklare att använda lockpriser vid bostadsförsäljningar. Nu varnas fler mäklare för att ha använt lockpriser, berättar SvD.

  Två av dem har enligt nämnden systematiskt använt lockpriser, medan den tredje mäklaren varnas för en enskild förmedling. De båda första är verksamma i Stockholm, den tredje i Göteborg.

  Att en mäklare använt lockpriser kan vara svåra att bevisa, det är kanske därför så få fälls. Men ibland är fallet solklart, som några av de fall som nu fällts. I ett fall handlar det om ett betydligt lägre pris än det säljaren var beredd att acceptera, i ett annat var priset satt betydligt lägre än både marknadspris och mäklarens egen värdering.

  Egentligen kan jag inte förstå varför vissa mäklare fortsätter att använda lockpriser. Det handlar ju faktiskt om deras egen trovärdighet, något som de flesta mäklare verkar ha insett.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:27

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.