Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Energi och näring i barnens burkmat räcker inte
 • Sex burkar om dagen – så mycket skulle ett spädbarn behöva äta för att få i sig tillräckligt med energi och näring om de bara skulle äta burkmat. Det är ingressen till Testfaktas rapportering om deras analys av tio vanliga 8-månadersrätter på burk. Testet publiceras också i HD ochGD. Dessutom publiceras testet i GP, men den tidningen tycker numera att du ska betala för att ta del av testet, så länken struntar jag i.

  Den barndietist som Testfakta lät utvärdera resultatet konstaterar att burkarna inte är några energi- och näringsbomber. Därför måste man komplettera med smörgåsar, frukt och gröt. Barngröt och välling är berikade med vitaminer och mineraler, säger hon till Testfakta.

  I testet utpekas speciellt Semper Skärgårdsgryta med lax och Nestlés Ris och kalkon för ett lågt energi- och näringsinnehåll, jämfört med övriga.

  MNen vi behöver inte vara speciellt oroliga, menar Testfaktas barndietist.

  – Så länge barnen äter gröt eller välling till frukost och man kompletterar med frukt och en smörgås då och då så brukar det inte vara något problem. Däremot kan det vara bra att varva olika burkar så att barnet får öva på smaken av fisk till exempel. Och var inte rädd för att låta bebisen provsmaka familjens mat också. Det underlättar övergången till vanlig mat, säger Sra Ask till Testfakta.

  Som vanligt innehåller artiklarna en sammanfattning av resultaten i tabellform.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 20:39

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.