Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Stora prisskillnader för elavtal
  • Elmarknad, Privatekonomi 02.06.2011

    Att du aldrig ska ha tills-vidareavtal har jag bloggat om förut. Det är den avtalsform du får om du inte väljer annat. Men även för de valda formerna kan samma avtal skilja stort i pris, skriver Energimarknadsinspektionen (EI) i ett pressmeddelande som också refereras av DN.

    Det skiljer just nu upp till 3 000 kronor per år mellan det billigaste och dyraste företaget, trots att det är samma avtalstyp som jämförs. Det visar en sammanställning som EI:s jämförelsesajt elpriskollen.se gjort.

    För villakunder är prisskillnaderna störst för 3-åriga fastprisavtal. Här skiljer det närmare 3 000 kronor i årskostnad mellan den billigaste och dyraste elhandlaren. För 1-åriga avtal skiljer det närmare 2 600 kronor och för avtal om rörligt pris närmare 1 700 kronor. Jämförelsen avser skillnad i årskostnad för elkund med en årlig förbrukning på 20 000 kWh.

    För kunder i lägenhet är prisskillnaderna störst för avtal om rörligt pris. Här kan den som är kund hos den dyraste elhandlaren spara drygt 1 200 kronor om året på att byta till den billigaste. Lägenhetskunder med 1-årigt och 3-årigt avtal kan spara runt 760 kronor per år. Uppgifterna avser en årlig förbrukning på 2 000 kWh och utgår från att nuvarande prisskillnader består under hela avtalstiden, skriver EI.

    Det kan alltså vara klokt att leta priser via elpriskollen.se.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 20:00

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.