Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Tvättmedel testade
 • Tvätttrumma Testfakta lät forskningsbolaget Swerea IVF laboratorietesta nio vanliga märken. Både den rengörande och den färgbevarande förmågan sattes på prov, skriver Testfakta i en artikel som publiceras i flera tidningar.

  Bäst i test totalt sett blev Willys tvättmedel, med Nopa och Skona hack i häl. Bäst på att rengöra var Skona som fick högsta betyg, en femma, medan Willys, Nopa och Ariel var bäst på att bevara färgen.

  Sämst på att ta bort fläckar var något förvånande de mer kända märkena, Ariel och Via. Det är framför allt en viss fläcktyp som de två har svårt att rå på.

  – Alla tvättmedel klarade sig bra, men Ariel och Via har svårast för hudfett och pigment. Där är de sämst av de provade tvättmedlen, säger Ann Stare, testansvarig på Swerea IVF.

  Det dåliga resultatet i fläcktestet punkterar Ariels reklambudskap ”Ingen tar bort fläckar bättre än Ariel”, medan Vias ”Smuts är bra” kan få stå oemotsagt.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 5:34

 • En Kommentar

  • Tord skriver:

   Hej,
   jag har sedan oktober -07 helt slutat med tvättmedel i den form som finns i testerna. Tvättbär eller tvättnötter som de också kallas är min melodi.
   Ingen miljöpåverkan och uppenbarligen klarar de att få bort kolhydrater och proteiner från tvätten. Parfymfritt och allergivänligt. Det skulle vara intressant att se hur de står sig i ett test. Men å andra sidan känner jag erfarenheten talar ett tydligt språk.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.