Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Se upp när du använder kortet utomlands
  • Det kan ofta vara lönsamt att använda kort när du reser utomlands, inte minst kan det löna sig att ta ut lokal valuta via en bankomat. Men det gäller att kolla växlings- och uttagsavgifter innan man reser. Det har jag berättat om flera gånger. Men det finns ännu en anledning att se upp, läser jag i DN.

    Den senaste avgiftsfällan är att du har möjlighet att se exakt hur stor kostnaden blir i svenska kronor direkt på kortterminalens display. Butikens argument för att växla på plats är att deras växelkurs är garanterad, medan kortets kurs för det mesta bestäms dagen efter.

    Men när du accepterar en sådan betalning blir den mellan tre och fem procent dyrare, säger expertis som DN talat med. En dålig affär, således.

    Det kan alltså vara klokt att kolla avgifterna innan du reser, speciellt om du åker till ett land som inte är anslutet till euron, som Danmark och Storbritannien.

    Andra bloggar om: , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:30

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.